Twee nieuwe soft skills voor Testyourselfie


Je bent jong en je wil wat. Een job, bijvoorbeeld. Maar wat zet je op je cv als je nog niet veel ervaring hebt? Je soft skills! Dankzij de website Testyourselfie kunnen jongeren testen hoe goed zij scoren op de belangrijkste soft skills op de arbeidsmarkt, én daarmee uitpakken bij hun (toekomstige) werkgevers. Daar vinden jongeren nu twee gloednieuwe soft skills:

  • omgaan met feedback;
  • samenwerken.

De site is een initiatief van Travi, het vormingsfonds voor de uitzendsector. 

Onderzoek van de KU Leuven was in 2017 stof voor de website Testyourselfie. Dat is een website waar jongeren kunnen testen hoe zij scoren op de belangrijkste soft skills op de arbeidsmarkt. Meer dan 60.000 jongeren testten er de soft skills leerbereidheid, flexibiliteit, mondelinge communicatie, professioneel voorkomen, inzicht in sterke en zwakke punten, stiptheid en zin voor initiatief. En omdat die arbeidsmarkt steeds evolueert, doet Testyourselfie dat ook – daarom voegde Travi twee nieuwe soft skills toe. 

Aan de hand van korte tests kunnen jongeren op Testyourselfie nagaan hoe zij op die soft skills scoren. De vragen zijn gebaseerd op herkenbare situaties op de werkvloer of bij sollicitatiegesprekken. Om te zorgen dat deze situaties zo levensecht als mogelijk zijn, werkte Travi samen met experts uit alle uithoeken van het HR-landschap: uitzendconsulenten, trajectbegeleiders, opleidingsverstrekkers en vakbonden. 

Dankzij de vragen komen jongeren niet alleen te weten of zij over die essentiële soft skills beschikken, maar ook wat die vaardigheden precies inhouden. Hun resultaat op de tests giet Testyourselfie in een persoonlijk softskillrapport. En omdat je voor soft skills geen diploma of ervaring nodig hebt, is deze tool voor jongeren een prima voorbereiding op een sollicitatiegesprek of nieuwe job. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Travi
Organisatie

Ontdek ook