Team Kraanwater van AquaFlanders

Team Kraanwater van AquaFlanders

Wie zijn we?

Wij zijn team Kraanwater van Aquaflanders, de federatie van de waterbedrijven en rioolbeheerders. In 2019 lanceerden we de actie “Kraanwater op school”. Deze actie kadert in een grotere sensibiliseringscampagne voor duurzaam watergebruik. De doelstelling is om via een bewustwording van de waarde van kraanwater te komen tot een spaarzaam omgaan met dit kraanwater. Eigenlijk wil AquaFlanders ertoe komen dat het vanzelfsprekend wordt dat het water uit de kraan drinkwater is en dat we bijgevolg in vraag gaan stellen of het wel logisch is om dit waardevolle kraanwater te gebruiken om het gazon te besproeien of het toilet door te spoelen bijvoorbeeld. Voor dergelijke toepassingen kunnen alternatieven zoals regenwater ingeschakeld worden.  

 

Wat doen we?

Wat doen we  nu concreet voor jullie? De actie “Kraanwater op school” biedt scholen (zowel kleuteronderwijs als lager en secundair onderwijs) de mogelijkheid aan om een charter te ondertekenen en zich zo officieel te registreren als “kraanwaterschool”, oftewel een school die inspanningen doet om kraanwater te promoten en inzet op een duurzaam watergebruik.

Deze scholen kunnen zich registreren op ons platform en zo ook inspiratie halen bij andere scholen hoe zij kraanwater promoten en werken rond duurzaam watergebruik. Maar er is meer! Elk jaar zullen enkele scholen die zich op de meest creatieve/duurzame/… inzetten door ons beloond worden. Meer info hierover volgt nog.

 

Ik schrijf me in!

Voel je het na het lezen van dit stukje al kriebelen om zelf van jouw school een kraanwaterschool te maken? Teken dan ons charter en schrijf je in op: https://www.kraanwater.be/acties/scholen

Wil je nog meer info? Op kraanwater.be vind je meer informatie over het gebruik van kraanwater en de alternatieven, leuke recepten, handige tips,…

Leermiddelen (2)

Downloadbaar lesmateriaal

Kraanwater: Educatief pakket