Hannah Arendt Instituut

Hannah Arendt Instituut

Het Hannah Arendt Instituut is een jonge organisatie in volle groei. Onze verschillende activiteiten groeien met ons mee, steeds met eenzelfde doel voor ogen: wetenschap verbinden met beleid, middenveld en burgers, om zo het samenleven in diversiteit te verbeteren.

Van wetenschappelijke theorie naar de praktijk

Academische onderzoeksresultaten zijn niet altijd klaar voor gebruik in de praktijk, of ze vinden soms moeilijk hun weg naar het werkveld. Daarom is er nood aan wetenschapsvalorisatie. En dat is nu net de essentie van wat we doen: onderzoeksresultaten begrijpelijk en bruikbaar maken zodat ze ook daadwerkelijk impact hebben. 

Van het praktijkveld naar de theorie
De wetenschap heeft niet alle antwoorden. Maar dat wil niet zeggen dat we niet blijven zoeken. Soms ervaart het praktijkveld dat er meer kennis of onderzoek nodig is om een probleem aan te pakken. Indien er nood is aan zulke specifieke kennis, dan gaan we op zoek naar mogelijkheden om academisch onderzoek uit te voeren.

Leren van en met elkaar
Vorming is waarschijnlijk de meest directe vorm van kennisoverdracht. Daarom bieden wij verschillende opleidingen en lezingen aan en koppelen daarbij steeds de theorie aan de praktijk. Wij proberen vooral de juiste mensen samen te brengen zodat ze met en van elkaar kunnen leren. En nooit zonder een open dialoog aan het eind.

 

We richten ons met het Hannah Arendt Instituut op een aantal specifieke thema’s. De drie algemene pijlers waarmee wij onze werking richting geven zijn Stedelijkheid, Burgerschap en Diversiteit.

https://hannah-arendt.institute/onze-focus/

 

 

Educational resources (2)