Paasopvang in Brussel: Tips en tricks


Onderwijscentrum Brussel (OCB) geeft tips en ondersteuning voor de paasopvang op school.
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) ondersteunt via een nieuw subsidiekader alle scholen van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel die tijdens de paasvakantie de opvang van hun leerlingen op school blijven garanderen.

Zo kunnen kinderen waarvan de ouders in cruciale beroepen actief zijn, leerlingen uit het buitengewoon onderwijs en kinderen in een kwetsbare thuissituatie elke werkdag tussen 8 uur en 16.30 uur gratis opgevangen worden.

Het Onderwijscentrum Brussel wil leerkrachten die dit extra engagement opnemen niet in de kou laten staan. Scholen kunnen tijdens de paasopvang inhoudelijke ondersteuning vragen aan het Onderwijscentrum Brussel (tips, advies, materialen).

De onderwijsondersteuners ontwikkelden alvast een inspiratiebundel met spelactiviteiten, een begeleidend document met tips en aandachtspunten voor de opvang in coronatijden en een verzameling van interessante links.

  • In het document Paasopvang in Brussel, tips en tricks hebben we het o.a. over spel, leren, ouders, corona én Brussel.
  • De inspiratiebundel is een verzameling van een tachtigtal activiteiten met aandacht voor variatie, spelen in kleine groep en corona. Door de filters in het Exceldocument te gebruiken kan je snel selecteren op leeftijd, groepsgrootte, soort spel of materiaal.
  • Via de thematische linkenlijst kan je op zoek gaan naar nog meer inspiratie om de kinderen (en jezelf) een fijne paasopvang te bezorgen.

Je kan hier de drie documenten downloaden.

Met vragen of zorgen, contacteer je onderwijsondersteuner of mail.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?