Chemie in een glaasje: Kleurstoffen in voeding


Waarom heeft thee een bruine kleur? Wordt de rode kleurstof in sommige snoepjes en Campari gemaakt van kleine insecten? Waarom mag jenever niet in een ijzeren vat gestookt worden? Op deze én andere vragen krijg je in deze bundel een antwoord.

In de klas ga je met deze bundel zelf aan de slag. Je experimenteert zelf met allerlei voedingsmiddelen: je kleurt wol met M&M’s en bekijkt hoe de kleur van thee omslaat. Je ontdekt hoe je pastis of ouzo troebel of helder maakt en hoe je kan goochelen met wijn.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Musea Hasselt
Organisatie

Ontdek ook