-
Au restaurant: Luistervaardigheid
Deze toets is de afsluiter van de voorbereiding op Franse weken waarbij leerlingen van de richting restaurant - keuken voorbereid worden op een zaaldienst in het Frans.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedselkost berekenen: Werkbundel
Cursus over het berekenen van de food cost en BTW.
Dit werd gebruikt als voorbereiding op hun eindproject.
Na deze taak begrepen de leerlingen dat BTW en de voedselkost belangrijk is.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Oven reinigen: Stappenplan
Stappenplan opgebouwd volgens OVUR voor het reinigen van een oven.
Downloadbaar lesmateriaal (13)Leerkracht -
Huis kopen: Opzoekopdracht
Taak waarbij leerlingen gericht online zoeken naar een mogelijk huis om te kopen en nagaan wat de kosten zijn en of dit haalbaar is voor hun inkomen.
De taak werd gemaakt voor de richting Hotel of Restaurant en Keuken, maar is mits aanpassingen ook …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Teamwork: Cursus
Deze cursus Teamwork is opgebouwd uit acht thema's:
- Deel 1: het team
- Deel 2: communicatie
- Deel 3: actief luisteren
- Deel 4: omgaan met feedback
- Deel 5: assertiviteit
- Deel 6: overdrachts- en overlegmomenten …
Downloadbaar lesmateriaal (97)Leerkracht -
Mise-en-place: Opdracht
Uitwerken van het nodige materiaal (mise-en-place) om de dienst vlot te laten verlopen.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Autocontrole brood- en banketbakkerij: Invuloefening
Autocontrole brood- en banketbakkerij. De leerlingen lezen de informatie i.v.m. de controlegids en vullen daarna de tekst in.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Voorraadbeheer: Oefenreeks
Oefeningen voorraadbeheer a.d.h.v. enkele recepturen bakkerij.
De leerlingen gebruiken hiervoor het Word-bestand in combinatie met de Excelsheet.
De leerlingen maken een prijsberekening.
Op deze manier kan je de leerlingen individueel evalueren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Directie -
Franse wijnstreken: Werkbundel
Leerlingenbundel (met oplossingen) over de Franse wijnstreken. De leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof verwerken.
Downloadbaar lesmateriaal (5)Leerkracht -
Plastische chocolade: Recept
Het recept en werkwijze voor het vervaardigen van plastische chocolade.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Keukentermen: Kruiswoordraadsel
Kruiswoordraadsel i.v.m. keukentermen voor de opleiding Hotel (afdeling keuken) en opleiding beenhouwerij- traiteur.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Soorten fonds: Stappenplannen
Stappenplan voor blanke fonds en gevogeltefonds. Onderaan een kleine toets die je kan gebruiken om de vaktermen te oefenen.
Downloadbaar lesmateriaalStudent (lerarenopleiding)